+31 (0)88 - 700 1111
De Nederlandse Beroepsvereniging
voor Rijangstcoaches

Ervaringen van anderen

Annemiek, 33 jaarOnderweg naar huis met een traan over mijn wang. Maar deze keer omdat ik trots op mezelf en opgelucht ben, want het is me gelukt om in mijn eentje zonder noemenswaardige stressmomenten een rondje Rotterdam-Eindhoven te rijden! Wie had dat gedacht? Ik tot voor kort zeker niet.. 

Mijn snelwegangst heeft een lange aanloop gehad en pogingen om het te negeren hebben niet gewerkt. Uiteindelijk ben ik zelfs helemaal gestopt met snelweg rijden en zocht ik altijd de "binnendoor" route op. Of ik nam het OV, want qua reistijd maakte dat vaak niet veel meer uit. Toen er een andere baan in het zicht kwam - waarvoor ik veel moet reizen - wist ik dat ik aan de bak moest en heb ik Rijangstlabel benaderd. 

De Rijangstcoach heeft me geleerd wat paniek in de auto eigenlijk is en dat er manieren zijn om te voorkomen dat je überhaupt in paniek raakt. Dit heeft mij zo'n inzicht gegeven dat ik langzaamaan het vertrouwen weer vond om zelf weer te gaan rijden. Het proces heeft enige maanden geduurd, maar inmiddels gaat het zoveel beter dat ik met gerust hart in de auto stap. En er stiekem ook nog plezier aan beleef. Autorijden hoort er weer helemaal bij. 


Rijangstbegeleiding helpt - Het verhaal van Ingrid

 

Onderstaand het verhaal van Ingrid Koppenol. Ingrid was onzeker geworden omdat ook zij al jaren niet meer had gereden. Deels was het dus onzekerheid door het ontbreken van ervaring maar aan de andere kant brak het zweet haar al uit bij de gedachte dat ze weer zou gaan autorijden. Het gevoel van vrijheid dat ze terug zou krijgen als ze weer zelf achter het stuur zou kruipen gaf voor haar de doorslag om toch contact met Rijangstlabel op te nemen.

 

Hieronder haar zelf geschreven verhaal.
Ingrid: “Sinds 1979 ben ik in het bezit van een rijbewijs en heb zeker 23 jaar niet meer achter het stuur gezeten. Het klassieke verhaal: van steeds minder naar helemaal niet meer autorijden. Met als gevolg het verlies van zelfvertrouwen en de ontwikkeling van angsten, zoals het niet onder controle hebben van rijden tijdens bepaalde omstandigheden, voor omgeving en parkeren.

Ik las een bericht van Rijangstlabel, overwon een enorme drempel en maakte een afspraak voor een intakegesprek.

Hier heb ik geen spijt van gekregen: door de geduldige houding en leerzame uitleg van de Rijangstcoach begon mijn zelfvertrouwen terug te komen en ging ik het autorijden zelfs weer leuk vinden.

Nu rij ik bijna dagelijks met veel plezier in mijn auto en zie autorijden als een uitdaging, i.p.v. een angstige bezigheid! Nogmaals mijn hartelijke dank voor de uitstekende begeleiding,

 

Met vriendelijke groeten, Ingrid Koppenol.